Fältstudie i geologiska vetenskaper

Masterkurs – 7.5 hp, kurskod GG7014
Start VT period 2
Undervisningsspråk: Engelska

Eftersom kursen ges på engelska, mer information om kursen hittar du på kursens engelska sida.

I kursen Geologiska fältstudier lär sig studenterna att beskriva och tolka geologin i ett valt område. Studenterna kommer även att undersöka hur geologin påverkar samhällsutvecklingen i det valda området. Efter en noggrann genomgång av litteraturen följer fältarbetet (geologisk kartering, provtagning), som i sin tur kommer att hjälpa oss att förstå geologins samhällsrelevans. Studenterna kommer att lära sig om olika geologiska databaser i Sverige, får erfarenhet i geologisk kartering och fältbaserade analysmetoder, samt övar rapportskrivning, muntlig och skriftlig presentation.

Barbara Wohlfarth Department of Geological SciencesBarbara Wohlfarth

barbara.wohlfarth[at]geo.su.se

Kunskaper motsvarande kandidatexamen varav minst 90 hp i geologi eller geovetenskap. Kraven kan även uppfyllas av den som på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper eller erfarenheter. Engelska B eller motsvarande.

görs på: www.antagning.se

– Logga in på minastudier.su.se
– Klicka på "kursregistrering"
har du inget konto? klicka på "Aktivera universitetskonto på www.minastudier.su.se