Paleoceanografi och paleoklimatologi II

Masterkurs – 7.5 hp, kurskod GG8112
Start VT period 1
Undervisningsspråk: Engelska

Eftersom kursen ges på engelska, mer information om kursen hittar du på kursens engelska sida.

Kursen behandlar samverkan mellan oceanerna och det globala klimatet över geologiska tidsskalor, med fokus på dateringsproblematik och användande av proxyvariabler för rekonstruktion av miljöförhållanden i haven. Ett övergripande mål är att skapa förståelse för den vetenskapliga processen.

Malin Kylander, Geologiska vetenskaper, Foto: Eva DalinMalin Kylander

malin.kylander[at]geo.su.se

kunskaper motsvarande kandidatexamen där minst 90 hp i geologi eller geovetenskap ingår, varav minst 30 hp i marin geovetenskap, där kursen Marin geovetenskap II, 15 hp (GG5013) eller Paleoceanografi och paleoklimatologi I, 15 hp (GG5113) ingår. Engelska B eller motsvarande.

görs på: www.antagning.se

– Logga in på minastudier.su.se
– Klicka på "kursregistrering"
har du inget konto? klicka på "Aktivera universitetskonto på www.minastudier.su.se