Artbildning och utdöenden i tid och rum

Orienteringskurs – 7.5 hp, kurskod GG1013
Start HT period 1
Undervisningsspråk: Svenska

Hur och varför uppstår nya arter? Och varför dör andra ut? Ända sedan Darwins formulerade sina teorier om arternas uppkomst har forskarna försökt förklara detta. Denna kurs tar upp och behandlar genetik, plattektonik, etologi, klimatologi, beteendeekologi och miljö i ett försök att svara på dessa frågor.

Otto HermelinOtto Hermelin

otto.hermelin[at]geo.su.se

Grundläggande behörighet.

Vad ”grundläggande behörighet” innebär kan du läsa på Stockholms universitets hemsidan .

Görs på: www.antagning.se

– Logga in på minastudier.su.se
– Klicka på "kursregistrering"
har du inget konto? klicka på "Aktivera universitetskonto på minastudier.su.se

Schema

Kursen ges under höstterminen 2017 med undervisning ett 10-tal torsdagkvällar med start den 31 augusti.

Schema uppdaterat 2017-08-11

Kurslitteratur

Utdelat material under kursens gång

Kursmaterial

Exkursion

Klicka på nedanstående länkar så får du Information om Londonexkursionen och  senare också information om Mötesplatser  och tider.

För er som inte kan följa med finns här förslag på ALTERNATIVUPPGIFT

Examination

Kursen examineras genom ett skriftligt/muntligt prov förlagt till slutet av kursen, samt inlämnandet av en exkursionsrapport (eller motsvarande). Betygsättning på den teoretiska delen sker enligt sjugradig målrelaterad betygsskala:

A = Utmärkt
B = Mycket bra
C = Bra
D = Tillfredsställande
E = Tillräckligt
Fx = Otillräckligt
F = Helt Otillräckligt

Kursens betygskriterier delas ut vid kursstart. Vidare skall godkänd exkursionsrapport (eller motsvarande) lämnas in. För godkänt krävs lägst betygsgraden E.