Kritiska händelser i Jordens och livets utveckling

Grundutbildning, distans via Internet – 7.5 hp, kurskod GG5123
Start HT/VT period 1
Undervisningsspråk: Engelska

Eftersom kursen ges på engelska, mer information om kursen hittar du på kursens engelska sida.

Begreppet Earth System Science introduceras, som följs av nedslag i några kritiska händelser i Jordens och livets historia. Bland dessa märks teorier om livets uppkomst, den kambriska explosionen, hur livet erövrade kontinenterna samt fem stora massutdöenden. Kursen avslutas med klimathistoria, hur klimatet förändrats från en varm växthusvärld för till den nuvarande istidsvärlden som började för 34 miljoner år sedan.

Till kursens sida http://www.tellus.geo.su.se/earth_and_life/index.html

Helen Coxall

helen.coxall[at]geo.su.se

Margret Steinthorsdottir

margret.steinthorsdottir[at]geo.su.se

Kunskaper motsvarande kurserna Tellus I 30 hp (GG2003), Tellus II 22,5 hp (GG4033) samt Sedimentpetrologi 7,5 hp (GG4014/GG4144) eller Sediment och sedimentära bergarter 7,5 hp (GG4020/GG4120).

görs på: www.antagning.se

– Logga in på minastudier.su.se
– Klicka på "kursregistrering"
har du inget konto? klicka på "Aktivera universitetskonto på www.minastudier.su.se